Meidenvoetbal bij HZM ’22

Meidenvoetbal is in Nederland nog nooit zo populair geweest als nu. De goede prestaties van onze oranje leeuwinnen, de strategie van de knvb en het simpele feit dat er steeds meer meiden voetballen zorgt voor deze populariteit. Het eind van deze groei is voorlopig nog niet in zicht.

De meiden & vrouwen van s.v. Huizen en de HSV de Zuidvogels bundelen de krachten en gaan in 2022 samen voetballen als een nieuwe vereniging. Zo zijn we in een klap de grootste meidenvereniging van het Gooi! Hierdoor kunnen we in elke leeftijd en op elk niveau meiden en vrouwenteams maken. De komende jaren gaan wij nog veel meer investeren in het meiden- en damesvoetbal in het Gooi.

Voetballen bij HZM ’22 Meiden?

Bij HZM ’22 kun je als meisje komen voetballen rond 6 jaar. In de kabouters spelen de meiden gemengd samen met de jongens dit betekent dat ze of bij sv Huizen of bij HSV Zuidvogels onze dochter verenigingen kunnen voetballen. Vanaf de Meiden Onder 9 wordt er bij HZM ‘22 in een meidencompetitie gespeeld. Onze ervaring is dat dat voor hen het leukst is en ze ook het meeste leren. De begeleiding van onze teams vinden we heel belangrijk. Al onze teams worden begeleid door goede trainers en coaches die zorgen voor het leren & ontwikkelen en samen plezier maken in een veilige sociale omgeving . Bij HZM ‘22 is alle ruimte voor zowel recreatief – als prestatiegericht voetbal. De komende jaren gaan we meer aandacht geven aan de boven- en onderbouw onder leiding van onze zeer ervaren TC 3 trainers.

Groei in het meiden- en vrouwenvoetbal

Het aantal voetballende meiden heeft in de laatste jaren een grote vlucht genomen. Uit een onderzoek van de KNVB blijkt dat van alle meiden onder de 11 jaar die instroomden in een meiden of een gemengt team, was 81% na vijf jaar nog steeds lid van de vereniging. De instroom van meiden in de leeftijdscategorie tussen acht en zestien jaar is het grootste. Lees hier het volledige onderzoek.

Visie KNVB op meidenvoetbal

De KNVB richt zich binnen het vrouwenvoetbal op 4 belangrijke zaken;

  1. Meer vrouwen in voetbal
  2. Optimaal voetbalaanbod voor iedereen
  3. Optimale topsportomgeving
  4. Sterke Eredivisie Vrouwen

Hiermee is het doel om in 2025 zo’n 200.000 vrouwelijke KNVB-leden te hebben. Op dit moment heeft de bond zo’n 1,2 miljoen leden, van wie ruim 160.000 vrouwen. Lees hier het volledige artikel op de site van de KNVB.

Interesse?

We gaan hoofdklasse voetballen met veel van onze jeugdteams. Ook onze vrouwen 1 speelt op een ambitieus niveau in de derde klasse. Ben jij geïnteresseerd? Je bent meer dan welkom om eens bij ons langs te komen om te kijken of mee te trainen. Wil je meer informatie ontvangen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op?