Vertrouwenscontactpersoon

HZM’22 wil net als onze moederverenigingen HSV De Zuidvogels en s.v. Huizen aan iedereen een veilig sportklimaat bieden. De aanstelling van de VertrouwensContactPersonen (VCP) is de eerste stap die gezet is om dit doel te bereiken.

Voor HZM’22 is de vertrouwenscontactpersoon:

Marlies Spilt

vcp@hzm22.nl

Wat is een Vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen HZM’22 het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP van HZM’22 kan en mag ook hulp of advies vragen van de VCP’s van HZV De Zuidvogels en/of s.v. Huizen.

De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen.

De vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersonen zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen je informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie.

Met ingang van 8 februari 2017 heeft het Sportplatform Huizen een vertrouwenscontactpersoon aangesteld, Anita Campbell. Zij is als VCP beschikbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur van alle bij het Sportplatform aangesloten verenigingen. Anita is opgeleid door het NOC*NSF en werkt conform protocol. Alle informatie wordt zeer vertrouwelijk behandeld.

Contactgegevens:

Telefoon: 06-43058300

E-mail: vcp@sportplatformhuizen.nl

De basis elf van HZM’22 zijn

 1. Je bent hier welkom!
 2. Laat de spelers spelen
 3. Heb respect voor elkaar
 4. Houd je aan de spelregels
 5. Let op je taalgebruik
 6. Samen houden wij het leuk
 7. Moedig aan
 8. Wees een voorbeeld
 9. Houd het sportpark schoon
 10. Plezier staat voorop
 11. Respecteer de leiding

Maar vergeet ook het volgende niet:

 • Bij HZM’22 voetballen kinderen
 • Voetbal is een spel
 • Bij HZM’22 zijn vrijwilligers actief
 • De wedstrijdleiding is hier voor jouw plezier
 • Fouten maken mag, we zijn allemaal mensen en vooral
 • Geniet van de wedstrijd, want voetbal is vriendschap