onze club

HZM’22 is een samenwerkingsverband (SVO: Samenwerkende Vrouwenvoetbal Opleiding) voor de meiden- en vrouwenteams tussen SV Huizen en HSV De Zuidvogels, opgericht in 2022. De KNVB schrijft: “Het kan voorkomen dat een vereniging net niet genoeg spelers heeft om een team compleet te maken. Een goede reden om eens te kijken naar mogelijke samenwerkingsvormen met een vereniging in de buurt.”

En zo hebben SV Huizen en HSV De Zuidvogels elkaar dan ook gevonden. Want bij beide clubs staat centraal: alle meiden moeten kunnen voetballen in een team dat past bij hun ontwikkeling- en ambitieniveau!

Een mooie samenwerking

Door deze samenwerking is er een nieuwe vereniging ontstaan, die onder beide bovengenoemde moederverenigingen valt. HZM’22 is daarom de nieuwe naam, met een eigen bestuur, een eigen technische commissie, een eigen sponsoring, een eigen logo én een eigen tenue!

Het samengaan van beide clubs zorgt ervoor dat HZM’22 ruim 340 speelsters heeft in 25 meiden- en dames teams, verdeeld over alle leeftijdscategorieën in de jeugd, 3 vrouwen elftallen, 3 7×7 teams en 2 vrouwen zaalvoetbalteams. Hiermee is HZM’22 meteen ook één van de grotere vrouwen- en meidenvereniging in de regio.

Voetbal begint bij ons bij de kabouters, dat is van 4 tot 6 jaar, hier wordt er nog gemengd gespeeld met de jongens. Daarna kan je dan bij de jongens instromen in de JO8. Vanaf 9 jaar kun je als meisje in een meidenteam instromen bij HZM’22. Met dit team wordt zowel gezamenlijk getraind als de wedstrijden gespeeld. De begeleiding van onze teams vinden we heel belangrijk. Al onze teams worden begeleid door goede trainers en coaches die zorgen voor het leren én ontwikkelen én samen plezier maken in een veilige, sociale omgeving.

Wat vinden wij belangrijk?

Onlangs heeft de KNVB onderzocht wat de speelsters, die uitkomen in de MO13 tot en met de MO19, zelf belangrijk vinden in het competitie voetbal. Door de samenwerking van de meiden- en vrouwenteams van SV Huizen en HSV De Zuidvogels, kunnen we direct inspelen op een aantal wensen van de speelsters:

  • Gelijkwaardig niveau tegenstanders
  • Uitdagende en leuke wedstrijden 
  • Goede scheidsrechters 
  • Speelsters van ongeveer dezelfde leeftijd
  • Bereisbare afstanden

Bij HZM’22 vinden we het belangrijk dat onze meiden en vrouwen met plezier spelen op hun eigen niveau. Dat kan recreatief zijn met vriendinnen in een team, maar ook op selectieniveau begeleid door gecertificeerde trainers en coaches.

Al onze meiden en vrouwen trainen 2 x in de week. De wedstrijden zijn op zaterdag.

Lijkt het je ook leuk om te voetballen? Kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen op één van de trainingsavonden. Wil je weten wanneer jouw leeftijdscategorie traint? Stuur dan een mailtje naar: info@hzm22.nl. Je kan je natuurlijk ook direct aanmelden.