De MO17-1 bereidt zich voor op divisie!

MO 17-1 2023

Wij waren toch enerzijds verbaasd toen wij half december bij de indeling van de 3e fase zagen dat wij de komende maanden divisie gaan spelen. Dit is pas de tweede keer in de geschiedenis van het meidenvoetbal in Huizen! Goed, 022/023 was een goed seizoen als MO 17.2 met een herfstkampioenschap in de 1e klasse en toen als tweede MO 17 team een prima handhaving in de hoofdklasse. De huidige MO 20.1 speelde immers ook al hoofdklasse dus dat was best bijzonder dat wij als club twee onder 17 teams in de hoofdklasse hadden spelen vorig seizoen.

De start van het huidige seizoen in de hoofdklasse was prima en dus speelden wij fase 2 in een zware hoofdklasse A poule. Daarin hebben wij ons goed gehandhaafd met 4 overwinningen van de 7 wedstrijden. Dit bleek voldoende om nu dus in de 3e fase Divisie A te gaan spelen.

Onze voorbereiding begon eigenlijk al in december, wij hadden onze laatste wedstrijd op 9 december en hebben tot en met 18 december doorgetraind. Uiteraard zorg je die laatste weken voor leuke en ontspannende trainingen met wel een onderliggend doel om de winterstop zo kort mogelijk te maken. De fitheid van het team en het wedstrijd klaar maken is essentieel dus doen wij er alles aan om conditieverlies, spier afbouw, en dus blessures te voorkomen. Dankzij een fijne samenwerking met Marleen van SVH en Jurgen van de Zuidvogels  konden wij zaterdag 6 januari al beginnen met een training op veld 1 van ZV.  Vervolgens hebben wij ondanks de kou ook prima door getraind de afgelopen weken met op woensdag nog afsluitend een leuk oefenpotje tegen de MO 20.1 (het werd 1-1). Deze twee teams profiteren dit seizoen door samen op de maandagen en woensdagen op hetzelfde veld en tijd te trainen. Daarbij is het echt leuk samenwerken met Rosalie van Wetten die naast trainer/coach van de 20.1 ook hoofdopleidingen is bij HZM’22.

Voor zaterdag 13 januari had ik een oefenwedstrijd tegen de MO 17.1 van Desto kunnen organiseren. Zij spelen hoog hoofdklasse en dat bleek een goede keuze. Het was een zeer enerverende wedstrijd die op een neer ging en waarin wij onze gekozen tactiek, wissels, en coaching goed konden uittesten. Het werd uiteindelijke 2-2 met van beiden kanten een paar schitterende doelpunten. Vervolgens hebben wij afgelopen week nog moeten uitwijken naar een looptraining op de maandag en konden wij woensdag gelukkig weer het veld op. Wij waren dus echt klaar voor onze eerste competitie wedstrijd afgelopen zaterdag 20.01 tegen de MO 17.1 van Atletico Club Amsterdam.

Dat was ook weer een zeer enerverende wedstrijd waar wij tijdens de eerste 10 minuten al op 2-0 hadden moeten staan. Helaas één afgekeurde goal en een gemiste kans voor open doel… Atletico is een zeer goed voetballend team dus wij krijgen het 2e deel van de eerste helft ook even voetballes. De uitstekende linksbuiten van hun (werd zaterdag gescout door AZ Alkmaar) maakte het verschil en dus moesten wij met 0-3 de rust in. Maar dit HZM 17.1 team moet je nooit onderschatten, wij gaan altijd door en weten vaak nog een wedstrijd om te buigen. Dankzij zeer dominant en aanvallend voetbal wisten wij twee keer te scoren en waren de laatste 10 minuten ontzettend spannend. Helaas viel de gelijkmaker niet, ondanks nog 4 corners, 3 vrije trappen en een geweldige sliding van de Atletico laatste meid die voorkwam dat onze spits de 3-3 inschoot, zo bleef het dus 2-3. Voldoende aanknopingspunten voor onze volgende wedstrijd tegen Eemnes 17.1 volgende week.

Als laatste wil ik nog even de speelsters en begeleiders benoemen die het allemaal mogelijk hebben gemaakt:

Keeper: Julia van Dijk, verdedigers: Ymke de Vries, Chantal Vitalli, Bridget Smeink, Anne Wagteveld, Eloise Walraven, Evi Schipper (gestopt) midden veld: Sara Schaap, Esther Makkinje, Femke Rebel, Kyra Engelsman (aanvoerder), Yulia de Veer, aanvallers: Eva van den Berg, Fien Lampe, Fiene Zwaan (aanval/verdediging), Amy Wiekmeijer, Sessen  Maharena. Leiders: Susanne van Schoonhoven, Caroline van den Berg, Martin Walraven (onze Vlagger).

Op de team foto van links naar rechts en boven naar beneden:
Caroline van den Berg, Frederik Engelsman, Julia van Dijk, Fien Lampe, Sara Schaap, Yulia de Veer, Chantal Vitalli, Ymke de Vries, Anne Wagteveld, Martin Walraven, Susanne Schoonhoven, Tess Read (invaller 20.1), Bridget Smeink, Esther Makkinje, Amy Wiekmeijer, Eva van den Berg, Kyra Engelsman, Fiene Zwaan, Femke Rebel, Eloise Walraven, Sessen Maharena

Frederik Engelsman
Trainer/Coach

Verwelius logo
logo match