HZM MO 15-1 tegen Spakenburg MO 15-1

Vandaag hadden we een thuiswedstrijd tegen Spakenburg. Vooraf een uitgebreide wedstrijdbespreking met een broodje en thee in de bestuurskamer. Zoals gewoonlijk de opstelling besproken, hierna gaf Richard uitgebreide uitleg over de bespelen tactiek en lag de nadruk op het gelijk fel beginnen en in de wedstrijd komen, niet zoals de duur betaalde profs van het Nederlands elftal vrijdagavond (slap en langzaam). De meiden hadden goed geluisterd naar de bespreking en klapte er vol boven op. Duels werden aangegaan, er werd goed verdedigend en de diepte pass kwam een paar keer bijna bij de voorhoede. Na zo’n 3,5 minuten was het Femmy die een pass op Tasnim gaf, zij ging op de keepster af, deze redden nog, maar de bal kwam voor de voeten van Femmy en zij kon de bal in het lege doel schieten. Zo was het dus in de 4e minuut al gelijk raak(1-0). We bleven goed druk zetten en zodoende kon Spakenburg niet aan voetballen toe komen. De 3!!!!!coaches langs de kant van de bezoekers werden steeds bozer en bozer, konden zich niet vinden in de spelopvatting van hun speelsters en gingen dan ook niet positief coachen. Na 35 minuten gingen we de warme kleedkamer in en was er door de “feestcommissie” een heerlijke kan thee opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat. Nog even de puntjes op de I gezet en vol goede moed de 2e helft begonnen. Ook nu waren we veel te vinden aan de kant van de bezoekers, maar de vele kansen werden niet benut. Door een blessure moesten we wat improviseren in de opstelling, maar er was geen enkel gevaar voor onze goal. Helaas ging er, door een redelijk keepster van Spakenburg, geen bal in het netje en bleven de 3 punten in ons bezit.

MO 15-1

Na 70 minuten floot de prima leidende scheidsrechter af en konden de meiden onder een warme douche. Door de zelfde feestcommissie werd een bestelling opgenomen voor een patatje en wat te drinken, ook werd er een tijd afgesproken om boven in de kantine te zijn, anders zou het wel eens uren kunnen duren (“onze” meiden kennende). Op tijd boven was er het verdiende frietje en drankje en zo sloten we de 1e helft van het seizoen positief af. Weer een hoop progressie geboekt met de meiden en zelf als trainers ook wat geleerd. Nog een kleine trainingsweek, een oefenwedstrijd op zaterdag (als de weergoden geen roet in het eten gooien) en dan is de verdiende winterstop daar, om op 9 januari weer te beginnen aan de rest van het avontuur.

Alvast fijne feestdagen gewenst namens Richard en Edwin en tot snel langs de lijn.