HZM vrouwen 1 – tegen Ajax vrouwen 1.

Eindelijk was het zo ver. Wij, vrouwen 1, moesten tegen de nummer 1, Ajax. Dit team bestaat uit een groot aantal oud-profs en ook een paar oud-internationals zoals Daphne Koster en Desiree van Lunteren. Op voorhand wisten we natuurlijk al dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Ajax trapte af en vanaf het moment dat ze aan de opbouw begonnen hadden we door dat het een taaie pot zou worden. De bal werd al gauw van kant naar kant gespeeld en we probeerden het veld klein te houden, maar tevergeefs werd er na vijf minuten gescoord door Ajax na een hoge bal over onze verdediging heen. Zelf kwamen wij er, vooral in het begin, moeilijk uit. Een paar keer lanceerden wij Djem met haar snelheid, maar helaas kwamen hier geen kansen uit. Voor de rest heeft Ajax in de eerste helft vooral op onze helft gespeeld en kreeg Ajax een aantal kansen. Zij maakten nog de 0-2, maar deze werd uiteindelijk afgekeurd door een overtreding in het 5-metergebied. Dit vond Ajax natuurlijk niet zo leuk. Verder scoorde Ajax in de eerste helft nog de 0-2 en op slag van rust ook nog de 0-3.

hzm vr1 Ajax vr 1

In de kleedkamer bespraken wij hoe we ervoor gingen zorgen dat Ajax niet meer ging scoren en werden er twee wissels doorgevoerd. Wij begonnen goed aan de tweede helft. Wij kwamen er voetballend vaker uit en Ajax dus minder. Het lukte allemaal niet meer zo goed bij Ajax en die frustratie hoorde je van hen ook af en toe in het veld. Wij stonden in de tweede helft verdedigend ook beter. Vandaar dat Ajax ook maar 1x heeft gescoord in de tweede helft. De vraag was of dit doelpunt zou moeten tellen aangezien er een overtreding werd gemaakt op Rosalie waardoor er daarna gescoord werd. We hebben er daarna alles aan gedaan om niet nog een tegendoelpunt te krijgen en gelukkig is dat gelukt. Uiteindelijk was het ondanks het verlies toch een leuke ervaring om tegen Ajax te spelen. Volgens de coach van Ajax was dit ook hun beste wedstrijd tot nu toe, dat is dus een compliment voor ons! Nu weer op naar de volgende wedstrijd die ook erg spannend wordt.