Internationaal toernooi HZM’22 in Rosmalen.

Tijdens het Hemelvaart weekend is HZM’22 met een afvaardiging van 5 team naar Rosmalen gegaan voor een internationaal Toernooi! Hieronder vind je het verslag van de MO15-1, die dit prestigieuze toernooi zelfs hebben gewonnen, gefeliciteerd meiden!!!

Donderdag 9 mei vertrokken richting Rosmalen om onze intrek te nemen in een plaatselijke sporthal. Na het avondeten liepen de meiden mee in de parade door het dorp en eindigde op het sportpark waar de wedstrijden gespeeld zouden worden. Hier nog een balletje getrapt en vervolgens rond 22:30 richting slaapplaats te gaan, slapen werd het (nog) niet 😇. Vrijdag 10 mei moesten we in poule vorm uit gaan maken wie er om de bovenste positie ging strijden. De 1e wedstrijd tegen OJC Rosmalen MO13-1 werd met 5-0 gewonnen, 2x Linde, 2x Sjanou en 1x Femmy waren de doelpunten maaksters.De 2e wedstrijd was tegen Rot Weiß Lintfort uit Duitsland, de meiden van HZM’22 waren ontketend en er werd 8x gescoord. 3x Faya, Merel, Malin, Sjanou, Femmy en Eva (vanaf 35 meter) hebben gescoord. De Duitse meiden hadden geen enkele kans. De 3e en laatste van de poule ging tegen Dukla Praag MO15-1. Deze wedstrijd ging gelijk op, maar de eindstand werd door Eva op 1-0 gezet en waren we poulewinnaar.

Zaterdag 11 mei was de 1e wedstrijd gelijk een kwart finale tegen Dukla Praag MO15-2. Hier werd in de reguliere speeltijd niet gescoord en het werden on o zo gevreesde penalty’s. Na 6 penalty’s hadden wij het net iets beter gedaan en was een halve finale plaat een feit. Deze halve finale moest gespeeld tegen OJC Rosmalen MO15-1. Vlak voor het rustsignaal was het Linde die het enige doelpunt maakte van de wedstrijd. En konden we ons opmaken voor de finale.
Nog 1x knallen in de bloedhitte van Rosmalen tegen DJK Köln uit Duitsland. De wedstrijd stond stijf van de spanning, zowel binnen als buiten het veld. Uiteindelijk was het Femmy die de spanning ietsjes weg nam door de 1-0 te maken. De laatste minuten was het nog een beetje “billenknijpen” maar de hoogste positie was voor de strijdende meiden uit Huizen. De trainers, ouders en andere supporters, zelfs nieuwe aanwinst van buiten onze regio, Lisa, kwam kijken, langs de lijn waren SUPER trots op de strijders. Ook alle moeders die de voorbereidingen hebben verricht en die bij de meiden in de sporthal bleven slapen bedankt voor de goede zorgen! Tot volgend jaar.

Verwelius logo
logo match